Sara Dahl - Kvalitet og skreddersydde interiørtekstiler i verdensklasse

Jobbe i Nittedal
Publisert på
nettsiden__Forsidebilder (17).png
Tekst: Julie Marie Jappee
Foto: Lin Kværnhaug (Studio LK)
  • Del:

Kvalitet og skreddersydde interiørtekstiler i verdensklasse

Sara Dahl har gjort drømmen om egen bedrift til virkelighet - innen et helt spesielt yrke. I rundt 16 år har hun laget gardiner og møbeltekstiler til kunder i hele landet. Som én av få (kanskje eneste) i Norge benytter hun håndsøm og tradisjonell engelsk teknikk. Vi har tatt en prat med Sara, som holder til i de gamle lokalene til Willy Åneby. Sammen med sin dyktige assistent jobber hun med å levere skreddersydde løsninger folk kan ha glede av i mange år.Gardiner til slottet

Vi har på forhånd hørt at Sara har sydd gardiner til Slottet. Å få oppdrag fra slottet kan jo umulig beskrives som noe annet enn en drøm! Samtidig er Sara tydelig på at et drømmeprosjekt ikke nødvendigvis trenger å inkludere Slottet. Hun er mest opptatt av å levere til hyggelige mennesker som setter pris på håndverk og kvalitet. En utfordring er også spennende, for eksempel uvanlige former på et vindu som setter krav til ekspertise og kreativitet.

Sara er utdannet i England og er selv fra Wales. I England har de lange tradisjoner for gardinsøm, og Sara er medlem av det britiske mesterlauget for gardinmakere. I Norge har man ikke en egen utdanning for dette, så Sara ønsker å kunne lære bort det hun kan slik at yrket kan fortsette å eksistere. Hun trekker blant annet frem muligheten for en lærlingplass hos henne slik at kunnskapen hun sitter på blir ført videre. Det er god plass til en medarbeider til i lokalene våre, sier hun.


Det er tydelig at Sara er opptatt av faget sitt og kan det hun driver med. Hun viser oss hvordan kvalitet gjenspeiles i det endelige produktet, og viser flere eksempler på at gardinene avhenger mer av sømteknikk enn prisen på stoffet. Selv uten et trent øye kan vi se at gardinene fra Sara skiller seg fra “vanlige” gardiner, blant annet faller måten de faller på. Hun trekker også frem at gardinene har flere funksjoner, som for eksempel å isolere mot lyd og forhindre varmetap.Gardiner som varer

Sara har fokus på at gardiner ikke skal være sesongbasert eller være noe man stadig bytter ut, men heller være en del av interiøret og være laget for å vare. Å lage interiørtekstiler som varer er jo også viktig for miljøet, og Sara forteller at hun er opptatt av miljø. “Blant annet har vi stoff i resirkulert ull”, sier Sara, og viser oss et par stoffprøver. Ifølge henne er det akkurat like god kvalitet på det resirkulerte stoffet, og vi stoler så klart på eksperten.

SARA DAHL 


Etablert:
2004
Antall ansatte:
 2

Holder til: Rulseveien 3, 1484 Hakadal

Driver med: Spesialister på gardiner og liftgardiner. Oppmåling, konsultasjon, montering og etterarbeid. Leverer også interiørtekstiler som lampeskjermer, puter, sengekapper, m.m.

Nettside: https://www.saradahl.no


Samarbeid med lokale aktører

Å benytte lokalt næringsliv er viktig for Sara, og hun samarbeider blant annet med Persgaard Møbler og Vista lenger sør i bygda. i tillegg handler hun alltid skruer og monteringsutstyr på Maxbo i Nittedal. Nå er Sara på utkikk etter en hjelpende hånd til montering, og hun trenger en fleksibel person som kan jobbe ca én gang i uka. Kanskje enda et lokalt samarbeid?Lokale kunder

Flere av bygdas innbyggere har allerede gardiner fra Sara, blant annet noen boliger i Hakadal og på Rotnes. I fremtiden håper Sara på flere lokale kunder, for hun mener det er mange fordeler ved lokale samarbeid. Hun trekker blant annet frem redusert reisetid og at kunden i større grad har mulighet til å besøke henne i lokalene på Åneby for å se på stoffprøver. Når man kjøper gardiner fra Sara bruker hun sin kunnskap og sitt øye for detaljer til å sørge for at det hun leverer passer inn i hjemmet, og hun tar seg av alt av oppmåling, konsultasjon, montering og etterarbeid. For gardiner er møbler i følge Sara, og hun ønsker at man skal ha glede av dem lenge etter at de er kjøpt. Det syns vi er en god tanke.

  

Andre anbefalte artikler

Alpha Elektro – Lokalt fokus i 20 år

Jobbe i Nittedal

Scala Interiør - Den lille, koselige butikken med personlig service

Jobbe i Nittedal

Sparebank1 Nittedal - Lokalt kontor med nasjonal kompetanse

Jobbe i Nittedal