Lån sport- og fritidsutstyr gratis i Nittedal!

Leve i Nittedal
Publisert på

Design uten navn (88).png
Tekst: Julie Marie Jappee
Foto: BUA Nittedal
  • Del:

Aleksander Viker er koordinator for BUA Nittedal. Vi har tatt en prat med Aleksander for å høre mer om hvordan kommunens eget utstyrsbibliotek fungerer.

 

BUA er en utlånsordning for sport- og fritidsutstyr, og BUA Nittedal har nettopp flyttet inn i nyoppussede lokaler i en av garasjene på kommunen. Lokalene er fylt opp med nytt utstyr av høy kvalitet, og både barn og voksne kan låne utstyr helt gratis i inntil 1 uke av gangen. I utgangspunktet retter tilbudet seg mot kommunens innbyggere, men det er ikke noe problem å for eksempel få låne utstyr til barn eller barnebarn som kommer på besøk. For Aleksander, Jarle og Lasse hos BUA Nittedal er det viktig at de som ønsker får benytte seg av tilbudet, og at utstyret du låner både har høy kvalitet og er tilpasset den som skal bruke det.


"For å sikre at utstyret vi låner ut er i topp stand går vi over utstyret regelmessig. Skal du for eksempel låne en sykkel kan du være trygg på at vi har sjekket at alt er i orden før du låner."
BUA Nittedal tilpasser utstyret for deg

Reservasjon av utstyr hos BUA Nittedal foregår over nett, og du må derfor opprette en låneprofil på BUAs nettside for å reservere utstyret du ønsker. Om du har problemer med å lage en låneprofil kan du også få hjelp via telefon eller Facebook-chat. Selve registreringen må du gjøre selv, men de ansatte hos BUA Nittedal er behjelpelige ved behov. BUA Nittedal har åpent mandag og onsdag, og du må reservere utstyr minst to dager før henting.

BUA Nittedal

Antall ansatte: 3

Holder til: Rådhusveien 1, 1482 Nittedal

Driver med: Gratis utlån av sport- og fritidsutstyr

Hjemmeside: https://www.bua.io/bua-nittedal/utstyr

Du finner også BUA Nittedal på Facebook

 


Usikker på hvor lange ski du trenger eller hvordan du skal tilpasse bindingene på slalåmskiene du låner? Det trenger du ikke være, for BUA Nittedal gjør de nødvendige tilpasningene for deg. Når du skal registrere et lån, for eksempel på slalåmutstyr, vil du også få opp et kommentarfelt. Her legger du inn de nødvendige opplysningene BUA Nittedal trenger for å finne riktig utstyr. Du kan også ta kontakt med BUA Nittedal på Facebook eller telefon om du trenger råd og veiledning.

"Vi tilpasser utstyret til den som skal låne i de tilfellene der det er nødvendig. Ved lån av for eksempel skiutstyr oppgir man høyde og vekt, så finner vi utstyret som passer. Vi gjør alle nødvendige tilpasninger, så utstyret er klart når man kommer for å hente."
Etter påske er det nytt utstyr som skal inn hos BUA Nittedal, og ski og truger byttes ut med kanoer og sykler. For skoler og foreninger er det også mulig å låne kanohenger, dersom det skulle være behov for det. BUA Nittedal har rett og slett det meste av utstyret du trenger for å dra på tur eller prøve en aktivitet - helt gratis!

God tur!


                 
              

Andre anbefalte artikler

Romjulsaktiviteter

Leve i Nittedal

FraNittedal inviterer lokale bedrifter til å bli med i årets julekalender!

Leve i Nittedal

Høstaktiviteter

Leve i Nittedal