Forno - Vedfyrte bakeovner som gir gode, sosiale matopplevelser!

Jobbe i Nittedal
Publisert på

franittedal-forno-ovner.png
Tekst: Julie Marie Jappee
Foto: Forno av Daniel Olsson
  • Del:

For Rasmus Nørgaard Svane var det drømmen om å skape sin egen arbeidplass og interessen for mat som fikk han til å si opp jobben og starte Forno. I dag er Forno blant de største aktørene i landet på vedfyrte bakeovner, og Rasmus gleder seg til vi igjen kan samles til sosial matlaging.

 

Det hele startet da Rasmus for fem år siden selv skulle kjøpe seg en vedfyrt ovn til matlaging. I Norge fant han ingen ovner som passet hans behov, og han endte derfor opp med å kjøpe seg en ovn i Danmark. Men han stoppet ikke der, for Rasmus hadde fått en idé han selv syns var veldig god. Han tok kontakt med en portugisisk produsent, og kombinerte en langhelg i Portugal med et fabrikkbesøk. Resultatet ble Forno.

Forno holder til på Mo gård, og selger vedfyrte bakeovner man kan installere i sin egen hage, og hvor du kan tilberede utallige retter. Her er det nesten bare fantasien som setter grenser, og Rasmus forteller at han selv lager både påskelam, fiskeretter, bakst og mye annet godt i steinovnen. Favoritten er likevel pizza, men også her er det jo store muligheter for variasjon.

FORNO

Etablert: 2015

Antall ansatte: 1

Holder til: Mo gård

Driver med: Import og salg av vedfyrte bakeovner

Nettside: https://forno.no/

Du finner også Forno på Facebook: https://www.facebook.com/fornonorge

Sosial matlaging

Det er ingen tvil om at en vedfyrt steinovn gir mange nye muligheter for tilberedning av mat. Likevel er det noe annet som er minst like viktig for Rasmus, nemlig det sosiale. For det å lage mat i steinovn er en veldig sosial måte å lage mat på, og det å kunne samles rundt steinovnen i hagen er noe Rasmus savner. Han trekker også frem en interessant observasjon han har gjort gjennom flere år ved steinovnen:

"Det er gøy å se at folk som egentlig ikke er så interessert i matlaging, ofte blir engasjerte når vi for eksempel lager steinovnspizza sammen. Jeg får ofte bare laget den første pizzaen før noen andre ønsker å prøve, og det ender alltid opp med at noen andre tar over fordi de har lyst. Det syns jeg jo er veldig gøy".


  

Rasmus ser også at ovnene hans får mye oppmerksomhet når han er på messer rundt om i landet. Messene er en viktig arena for Rasmus og Forno, hvor Rasmus har mulighet til å inspirere og vise frem både ovnene og mulighetene. Det siste året har alle messene blitt avlyst, og Rasmus har derfor bygget et showroom hjemme man kan besøke når det blir mulig igjen. Foreløpig må han nøye seg med å inspirere via sosiale medier og forno.no. På hjemmesiden finner du forresten en egen inspirasjonsside full av gode oppskrifter.


Selv om ovnene til Forno fungerer like godt hele året, er det mars - september som er høysesong. Men det betyr ikke at Rasmus har fri. Vi glemte kanskje å si at Rasmus bor på Mo gård, så i tillegg til å drive Forno driver han også Mo gård. Her har han både juletreutsalg og utleie av stallplasser. Som Rasmus selv sier har han derfor alltid hatt hjemmekontor, og syns det er fint å kunne leve og jobbe samme sted.

Så Rasmus, hva er drømmen din for Forno? Drømmen er at så mange som mulig skal ha tilgang til ovnene fra Forno, og oppleve hvor godt produktet er.

  

Andre anbefalte artikler

Alpha Elektro – Lokalt fokus i 20 år

Jobbe i Nittedal

Scala Interiør - Den lille, koselige butikken med personlig service

Jobbe i Nittedal

Sparebank1 Nittedal - Lokalt kontor med nasjonal kompetanse

Jobbe i Nittedal