Frisbeegolf

Leve i Nittedal
Publisert på
franittedal-frisbeegolf.png
Tekst: Silje Strømstad
Foto: Silje Strømstad
  • Del:

Frisbeegolf i Varingskollen

Frisbeegolfbanen i Varingskollen er en 18-hulls bane som starter ved skistadion på den øverste parkeringen i Varingskollen. Banen går både i skogen og i åpent terreng i alpinbakken, og passer for hele familien. Det er også satt opp en egen kurv man kan øve på om man har lyst til det.

Frisbeegolf, også kalt diskgolf, går ut på å prøve å kaste en disk (frisbee) og treffe kurven. Målet er å treffe kurven med så få kast som mulig. Det er forskjellige baner som. 9-, 18- og 27 hulls baner. I Norge er det det mest vanlig med 9- og 18 hulls.

Frisbeegolf har blitt veldig populært de siste årene. Det er en aktivitet hvor man får mye mosjon, fordi man går mye mellom utkastene og kurvene. Siden dette er en veldig gøy aktivitet, merker man lite hvor mye man egentlig beveger seg når man først kommer i gang! Frisbeegolf er en aktivitet du kan drive med året rundt, uansett vær og årstid.

Frisbeegolf er noe man kan gjøre alene, i større grupper og miljøer. Det skaper samhold og er et veldig inkluderende og sosialt miljø.

frisbeegolf


Hva trenger du for å spille frisbeegolf

Du kommer langt med bare en disk, men for en bedre opplevelse og hyggeligere runde er det anbefalt å ha med: mat/snacks, drikke, klær etter vær og godt humør.

frisbee

Hva betyr tallene på disk'en?

Her kan du se en oversikt over hva de ulike tallene på en disk betyr, som er nyttig når du skal kjøpe deg en disk!

Speed, tall 1 – 15

Speed indikerer farten som må til i kastet for at disken skal oppføre seg som tallene tilsier. Jo lavere tall, jo lettere å kontrollere disken.

Glide, tall 1 – 7

Glide beskriver diskens evne til å oppretholde løft under flyvningen. Disker med mer glid er best for nye spillere, og for å få maksimal lengde.

Turn, tall -5 – +1

Turn forteller oss hvor mye disken vil gå til høyre om du kaster backhand med høyre. Legg merke til at denne er gjeldende når du kaster discen med hurtigheten (speed) den krever.

Fade, tall 0 – 5

Fade forteller oss hvor mye disken faller til venstre når den mister fart, hvis du kaster backhand med høyre. Fade rangeres mellom 0-6, hvor 6 gir mest fade. Det vil si at discer med 0 i fade vil avslutte rettest.

Fikk du lyst til å prøve? Da kan du få kjøpt disk fra våre lokale sportsbutikker, Sport1 Nittedal (Mosenteret) og Glømmi Sport på Rotnes. Det er også mulighet for å låne disk på BUA Nittedal.

Vi har også en frisbeegolfklubb i Nittedal, Hakadal Frisbeegolf. Her kan du finne deres Facebook-side for mer informasjon.

 

Andre anbefalte artikler

Romjulsaktiviteter

Leve i Nittedal

FraNittedal inviterer lokale bedrifter til å bli med i årets julekalender!

Leve i Nittedal

Høstaktiviteter

Leve i Nittedal