Studio LK - Kunsten å fange minner

Jobbe i Nittedal
Publisert på
nettsiden_Forsidebilder (7).png
Tekst: Julie Marie Jappee
Foto: Lin Kværnhaug Moland
  • Del:

Kunsten å fange minner

Hva ligger bak et godt bilde? Er det settingen og øyeblikket man ønsker å fange? Eller er det planleggingen og arbeidet med å legge det beste grunnlaget? Etterarbeidet må jo heller ikke glemmes, der kvalitet og detaljer sørger for at øyeblikkene bevares lenge. Så kanskje er dette det viktigste? Spør du Lin Kværhaug Moland er det en kombinasjon av alt, og etter en prat med henne har vi fått litt mer innsikt i jobben bak og viktigheten av et godt bilde.

En givende jobb

Da Lin startet StudioLK for nesten 20 år siden, hadde hun allerede jobbet som fotograf i noen år. I starten av karrieren var det barnehage- og skolefoto som gjaldt, og senere ble det også en del boligfoto. I dag gjør Lin mest portrettfoto, men den lange og brede erfaringen gjør at ukene består av både nyfødtfoto, bryllupsbilder, produktfoto og mye mer. Det trives hun godt med, og syns selv hun har en utrolig givende jobb.

De viktige øyeblikkene

Som fotograf får Lin ta del i mange av livets viktigste øyeblikk, og gjennom bildene hun skaper får vi mulighet til å gjenskape øyeblikkene år etter år. Derfor er hun også opptatt av kvaliteten i det som skapes. Alt fra planlegging, rigging og fotografering, til redigering, bildevisning og det perfekte printalternativet for akkurat dette bildet. Det er hva som kreves for å skape det beste resultatet når minnene og historiene skal fanges, og at bilder ikke bare er noe vi ser på - det er noe vi opplever.Studio LK v/ Lin Kværnhaug Moland 

Etablert: 2003

Antall ansatte: 1

Holder til: Kirkeveien 129, 1480 Slattum 

Driver med: Fotografering av Bryllup, nyfødt, barn, familie, konfirmant, bedrift og passfoto

Nettside: https://studiolk.no/''Som fotograf får jeg ta del i noen av de aller største øyeblikkene i et menneskes liv. Det syns jeg er utrolig fint, og det å møte mennesker er noe av det beste ved å være fotograf. Jeg syns jeg har en utrolig givende jobb.''


wedding image

For Lin er ingen dag lik, og det gjør den også både morsom og lærerik. Hun kan gå fra produktfoto den ene dagen til nyfødtfotografering den neste, og får møte og bli kjent med utrolig mange mennesker gjennom yrket sitt. I tillegg syns hun det er betydningsfullt å være en lokal fotograf, og ville ikke holdt til noe annet sted enn i Nittedal.


''Det er viktig for meg å bli kjent med dem jeg fotograferer, gjennom å lytte og forstå hva de ønsker. Jeg ønsker å skape settinger der man kan slappe av, for gode bilder forutsetter at menneskene som fotograferes er komfortable.'' person


Selv om Lins dager er veldig varierte, er en fellesnevner at de ofte både er hektiske og inneholder mye følelser. Og det er jo kanskje en god beskrivelse på livet hun ønsker å fange også?

Er du på utkikk etter en hyggelig og dyktig fotograf? Da kan vi anbefale Lin! Hun har blant annet bistått med å ta bilder til #FraNittedal, og kan ta alt fra bryllups- og konfirmasjonsfoto, til bolig-, bedrifts- og produktfoto. Besøk gjerne Lin på Instagram eller Facebook, for å se enda mer av arbeidet hennes.

Andre anbefalte artikler

Alpha Elektro – Lokalt fokus i 20 år

Jobbe i Nittedal

Scala Interiør - Den lille, koselige butikken med personlig service

Jobbe i Nittedal

Sparebank1 Nittedal - Lokalt kontor med nasjonal kompetanse

Jobbe i Nittedal