Tur til Langvann

Leve i Nittedal
Publisert på
Langvann - WEB (1 of 3).jpg
Tekst: Julie Marie Jappée
Foto: Silje Strømstad
  • Del:

Bli bedre kjent med enda en fin tur i Nittedal!

Vi er inspirert til å komme oss ut i Marka i det fine været, og ønsker å dele turene med dere! Vi håper du også blir inspirert, slik at du blir bedre kjent med Nittedal.

Denne gangen har vi tråkket oss opp bakkene fra Hakadal stasjon til Langvann - en super tur både til fots og på sykkel. Veien opp er godt skiltet med grusvei helt opp til vannet. Visste du forresten at Langvann ligger i både Viken og Oslo?

langvann

Tar du utgangspunkt i start fra Hakadal stasjon, bussholdeplass og togstasjon, går de første meterne langs veien i retning Hakadal Verk. Her er det ikke fortau, men du går ikke lange biten før du kommer til en undergang som leder deg til andre siden av jernbanelinja. Og det er akkurat dit du skal.

På andre siden finner du "Hakadal utfartsparkering", som er et fint sted å parkere om du kommer med bil. I enden av parkeringen går det en sti som leder opp til Greveveien. Er du nå på en grusvei med en bom? Da er du på riktig vei, i hvert fall et godt stykke. Gå forbi bommen, og følg skilting mot Kikut oppover, og oppover, til du kommer til et stort vann på venstre hånd - da er du fremme! Turen opp er omtrent 5,5 km, og det tar rundt halvannen time til fots fra bommen og opp.

langvann

Det er flere fine plasser for en rast og et bad langs vannet, og det er også en lav demning du kan slå deg ned på. Med andre ord et perfekt turmål både for store og små!


Tar du turen opp, så del gjerne bilder med #franittedal! 

God tur! 


Andre anbefalte artikler

Romjulsaktiviteter

Leve i Nittedal

FraNittedal inviterer lokale bedrifter til å bli med i årets julekalender!

Leve i Nittedal

Høstaktiviteter

Leve i Nittedal