Høstaktiviteter

Leve i Nittedal
Publisert på
HøstBilder21 - WEB (11 of 1).jpg
Foto: Silje Strømstad
Tekst: Silje Strømstad
  • Del:

Høstaktiviteter i Nittedal

Høsten er kommet, og den har mange fine farger å by på! Det er utrolig fint når solen titter frem, nesten litt magisk når solstrålene treffer løvbladene. Selv om det begynner å blir kaldere har vi blitt inspirert av de fine høstfargene, og her finner du noen forslag til ute- og inneaktiviteter som passer til både små og store.

 

Utendørs

Det er mye gøy man kan finne på ute! Om man ønsker å gjøre turen enda litt koseligere og spennende for familien, kan man finne seg en bålplass på veien og grille pølser, pinnebrød og marshmallows. I tillegg kan man koke vann for å lage noe god varm drikke, som kakao og kaffe. Er du en av de som liker litt mer fart på tur? Hvorfor ikke ta en sykkeltur med venner og familie? Det er fortsatt mulig å sykle i marka, og man kan bytte til piggdekk når det begynner å komme frost.

Hos bygdas sportsbutikker er det også mye god hjelp å få, enten du skal kjøpe ny sykkel, fikse den gamle eller bare trenger litt tips og råd. Folka hos Stifolk leier også ut stisykler. Mangler du ting til turen så kan du ta en tur innom Sport1 på Mosenteret eller Glømmi Sport.


outdoor imageoutdoor image of trees

Innendørs

Er du en som liker å pakke deg inn i pleddet med en god bok og noe varmt å drikke? Da er det perfekt å ta turen innom Flammen bibliotek for å finne bøker. Spennende bøker finner du også på Norli på Mosenteret. I tillegg til bøker selger de brettspill som hele familien kan ha glede av. Deilige pledd og stearinlys finner du også i flere av butikkene på Mosenteret, så det mangler ikke på tilbud om du vil sette den rette høstsstemningen i heimen.

Det nærmer seg Halloween nå, så hvorfor ikke samle hele familien til å lage Halloween-dekor? Lokale matbutikker selger gresskar. Skjær ut noen morsomme og skumle gresskar til å sette ut på trappen? Innmaten kan du bruke til å lage gresskarsuppe eller gresskarpai.


autumn image of bookhalloween pumkins

Andre aktiviteter


Bade/Svømme 

Er du en som elsker å bade og svømme er det muligheter for det her i Nittedal. Vi har egen svømmehall på Libadet og det er åpent for alle. I tillegg kommer det også snart svømmehall i Hakadal. Klikk her for å bli bedre kjent med Libadet! 

Høstbilder med pressede blader 

Gå ut og finn høstblader og ta dem med hjem. Press bladene i en bok og legg noe tungt oppå, la de ligge en ukes tid til de er blitt tørre. Når bladene er klare kan du finne en ønskelig bakgrunn og lime det sammen i en bilderamme. Resultatet er et høstbilde å ha på veggen eller å gi bort. Ta turen innom butikker som Nille på Mosenteret for å finne utstyr til denne aktiviteten.


Lyslykter med blader
 

Lag lyslykter med blader og tomme syltetøyglass eller glass fra barnemat. Start med å pensle et lag med lim, legg bladet/bladene rundt, og pass på at det bladet sitter godt. Pensle et til lag med lim for å forselge bladet. Disse lyslyktene er perfekt å tenne lys i når det blir mørkt ute. Mangler du stearinlys? Hos blant annet Nille, Kid og Saga Interiør finner du det du trenger.


Høstkort

Lag koselige høstkort med barna. Bruk det du har av papir, papp eller litt slitesterkt papir eller handle utstyret på Nille eller Norli på Mosenteret. Pensle på et lag med lim og legg på bladet/bladene. Avslutt med å pensle på et ekstra lag med lim. Etterpå kan man skrive noe hyggelig sitater som passer høsten.


Gå på kafé

Å gå på kafé er utrolig koselig, spesielt hvis det er dårlig være ute. Her i Nittedal er det flere kaféer å velge i mellom. Puls Kafé og kjøkken, Nybrent og Bakeriet Nærbakst


Vi håper du ble inspirert av våre forslag til høstaktiviteter! Del gjerne bilder med oss ved å tagge oss ved å benytte #franittedal!

Vi ønsker alle en riktig god høst!

Andre anbefalte artikler

Romjulsaktiviteter

Leve i Nittedal

FraNittedal inviterer lokale bedrifter til å bli med i årets julekalender!

Leve i Nittedal

Tur til Langvann

Leve i Nittedal