Romjulsaktiviteter

Leve i Nittedal
Publisert på
Varingskollen_141221 (2 of 7).jpg
Foto: Silje Strømstad
Tekst: Silje Strømstad
  • Del:

Romjulsaktiviteter i Nittedal

Julen er en tid for å slappe av og samle gode venner og familie til et godt måltid og selskap. Det er viktig å bruke tid med hverandre, og julen er den perfekte tiden til akkurat det! I tillegg er det mange fine aktiviteter som man kan finne på i julen og romjula. Her kan du finne inspirasjon til hva du, venner og familien kan gjøre sammen. Håper du/dere finner noe som inspirerer dere.

Ski og Ake 

Vi er så heldig å ha et alpinanlegg, Varingskollen, så nærme her i Nittedal, med mange muligheter for store og små. Her er det skibakker, langrennsspor, akebakker, kafé og mulighet for grilling. I Varingskollen kan man kjøpe forskjellige skipass, og du finner mer informasjon om anlegget her.

Alpinanlegget i Varingskollen har seks nedfarter i ulik vanskelighetsgrad, langrennssporet har korte og lange runder, og det er to akebakker. Det er én akebakke i barnebakken, og én på skistadion. Det er mulighet for grilling på toppen av barnebakken og på skistadion hvis det er ønskelig når du er på tur. Også er det to kaféer i alpinanlegget.

Er du glad i langrenn er ikke skisporet langt unna. Nittedal byr på milevis med langrennsløyper fra nord til sør, så mulighetene for en skitur er mange!

Trenger skiene en reparasjon, har blant annet Glømmi Sport god kunnskap, og utstyr til prepping og gliding av skiene dine. Hvis du mangler noe til ski, aking eller andre aktiviteter kan du finne det på Sport1 Mosenteret eller på Glømmi Sport. Det er også mulighet for å låne utstyr på BUA på Rotnes.

Skøyter 

Skøyter er en morsom aktivitet for store og små, og på Rotnes, like ved friidrettsbanen, kan du finne en skøytebane. Det er også mulighet for å stå på skøyter på vann som er frosset, men husk å forsikre deg om at isen er trygg før du går på den. Det lurt å ta med seg stav for kjenne og hakke før du går utpå isen, det er også veldig smart å ha med seg ispigger som man har rundt halsen.Gå tur 

På en solskinnsdag er det fint å ta seg en gåtur, for eksempel til Høldippelen eller Ørfiske. Noen av de beste turene nå på vinteren er å gå på grusveier inn til en bålplass. Da kan man ta med seg noe varmt og godt å drikke, pølser og marshmallows. For barna er det nok også gøy å ta med seg akebrett, eller skøyter om dere går til et vann. Pølser, kakao og masse annet godt til turen finner du i den lokale matbutikken din.

Snømann, snølykt, snøhule og måke snø 

Det er mye man kan gjøre med snø, og det er bare fantasien som setter grenser her. Både store og små kan bli med på å lage snømenn, snøkvinne og masse annet. Man kan lage en snølykt på trappen eller i innkjøringen, og sette inn et telys på kvelden. Mangler du telys til julen eller til snølykten, så finner du det på Nille på Mosenteret.

Det har vært ofte de siste årene at snøen ikke har kommer ordentlig før etter jul. Da er det kanskje noen som har kjøpt seg en ny snøfreser de enda ikke har fått prøvd ut? Eller kanskje barna elsker å måke snø? Her kan dere måke all snø i en stor haug og lage snøhuler og ganger mellom snøhulene. Noen har kanskje lyst til å prøve å sove i en snøhule?

                                   

Prøve de nye tingene man fikk til jul 

Det er alltid gøy å prøve det man har fått i julegave! Kanskje guttungen har fått et Lego-sett som han vil ha hjelp til å bygge? Eller kanskje du har fått noen ny klær du ikke har rukket å prøve enda? I romjulen er det tid for mye man ikke har tid til i hverdagen.

Hjemmekino 

Kinodag hjemme med julefilm. Legg tepper og/eller dyner på gulvet, bygg opp med puter bak til støtte, og sett dere godt til rette med en film alle vil se. Finn frem godis og noe godt å drikke. Skru av lyset og tenn levende lys for å få den perfekte hjemmekino-følelsen.

Mangler dere noe til kinodagen finner du det meste på Mosenteret.

Spill og familietid 

Spille brettspill eller kort med hverandre er noe man ofte ikke tar seg tid til i hverdagen, men romjulen er den perfekte tiden for det. Hvis du/dere har brettspill og kort hjemme, ta det frem! Legg bort telefoner og vær med hverandre for å gjøre noe gøy! Hvis ikke brettspill er noe som fenger, så hva med et Lego-prosjekt eller quiz?

Ønsker dere å prøve noen nye spill? Ta turen innom Norli Bokhandel på Mosenteret, som tilbyr et bredt utvalg til både store og små.Teppehytte 

Det å lage "hytte" i stua er noe mange barn synes er gøy. Inni der kan man for eksempel se på film, spille, lese bok eller leke. Hvis man går for en hytte med tepper på alle sider kan det være lurt å ha noe lys inni. Her er tips til hvordan du kan lage den perfekte teppehytten:

  • 4-6 stoler i en firkant eller runding. Legg tepper over og rundt slik at man ikke kan se ut. Det er også mulig å lage en liten åpning som er inn- og utgang. Legg tepper og puter inni slik at det blir behagelig. Har man ikke så mange tepper, kan man bruker laken eller dyner også.

  • De fleste har et spisestuebord eller stuebord hjemme. Legg tepper rundt og dekk alle sider, eller la en side være åpen. Legg tepper og puter inni slik at det blir behagelig.


Bake 

Jul og desember er tiden det lukter bakst og moro hos de aller fleste. Det er veldig populært med julesnacks og kos som karameller, pepperkaker og pepperkakehus. Lage marsipanfigurer og kanskje dyppe dem i sjokolade? Hvis man ikke har fått nok, så kan man fortsette å bake julebakst i romjulen. Mangler dere noe så er det kort vei til dagligvare butikker i hele Nittedal.

Julegudstjeneste og Café 

I julen og når som helst ellers er alle velkommen i kirken. Også i den nye ved Flammen kulturhus, hvor det er kirkekaffe, julegudstjeneste, julesang og mange varme mennesker som gjerne tar en prat. Det er også muligheter for barna å være med.

                                           

Bok 

Romjulstiden er en tid hvor mange sitter foran TV'en. For å få et avbrekk fra dette kan man finne frem en bok eller tegneserie. Kanskje du fikk en bok til jul du er litt nysgjerrig på? Da er romjulen den perfekte tiden å dykke inn i den! Hvis du ikke har noen bøker hjemme som fenger, ta turen innom Nittedal bibliotek på Flammen eller Norli Bokhandel på Mosenteret.
Egne åpningstider gjelder for biblioteket i julen.Vi håper du ble inspirert av våre forslag til romjulsaktiviteter! Del gjerne bilder med oss ved å benytte #franittedal!

Vi ønsker alle en riktig god jul og godt nyttår!

Andre anbefalte artikler

FraNittedal inviterer lokale bedrifter til å bli med i årets julekalender!

Leve i Nittedal

Høstaktiviteter

Leve i Nittedal

Tur til Langvann

Leve i Nittedal