Standal Hunde og Kattehotell - 90 år med dyr og kvalitet i fokus!

Jobbe i Nittedal
Publisert på

nettsiden_Forsidebilder.png
Tekst: Julie Marie Jappee
Foto: Standal
  • Del:

Da Jørn Standal overtok etter bestefaren i 1981, var det én ting som var sikkert: Han skulle ikke holde på like lenge som bestefaren hadde gjort! Johan Berner Standal drev Standal i 50 år, og var passert 75 da han ga ansvaret videre til Jørn. 40 år senere er det fortsatt Jørn som driver Standal Hunde og Kattehotell, og tar en dag av gangen i det som like mye er en livsstil som en jobb.

Johan Berner Standal startet Standal allerede i 1931, og flyttet fra Lommedalen til Hakadal i 1936. Det han startet var det aller første moderne hundepensjonatet i Norge, og det har i dag utviklet seg til å bli en moderne bedrift med omfattende tilbud med blant annet hunde- og kattehotell, dyreklinikk, rehabilitering og hundebarnehage. For Jørn er dette mer en livsstil enn en jobb, hvor man alltid er tilgjengelig og alltid på jobb.

En foregangsbedrift i sin bransje

Standal Hunde og Kattehotell er eneste i sin bransje som er miljøfyrtårnsertifisert, noe Jørn er stolt av. Å bli sertifisert tok dem nemlig fem år, og inkluderte blant annet bygging av et eget renseanlegg. All denne innsatsen for å sikre kvalitet er ikke et engangstilfelle - det gjenspeiler det meste av det som skjer hos Standal. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene, og Jørn er tydelig på at de ikke kan kompromisse på noe. Her ligger nok også mye av grunnen til at de er de eneste i sin bransje som har eksistert så lenge - hele 90 år har Standal Hunde og Kattehotell vært drevet, i det som for mange er en overraskende krevende bransje.


dogsdog swimming

Et annet kvalitetsstempel er at Standal har fått etablert et nytt dyrefag for vidergående skoler som gir fagbrev på hund. Dette har Jørn utviklet sammen med blant annet Forsvaret, Stend jordbruksskole, Fjellanger Hundesenter, Smådyrpraktiserende Veterinærers Forening og Zoo bransjen. Utdanningen innebærer 2 år på videregående skole og 2 år med praksis, og Standal ønsker å bidra med deres kompetanse og kunnskap inn i en lærlingsituasjon. Jørn gleder seg til å få inn unge, motiverte mennesker som vil lære om hundefaget.

Standal Hunde & Kattehotell

Etablert: 1931

Antall ansatte: 20 årsverk

Holder til: Kirkebyenga 1, 1487 Hakadal

Driver med: Hunde- og kattehotell. Tilbyr også hundebarnehage, rehabilitering for hund, dyreklinikk, hundefrisør.

Nettside: https://standal.no/om-standal/

90 år med kvalitet og hardt arbeid

Da Jørn overtok i 1981 var det som eneste ansatt, og han var alene om driften. Første fridag i 1981 kom første juledag - da tok mormor seg av hundestell og tur. Resten av året jobbet Jørn fra sju om morgen til sju om kvelden, og først etter tre år fikk han sin første ansatt. I dag teller bedriften 20 årsverk, og Jørn er stolt av sine ansatte.


"Jeg har utrolig flinke og dedikerte medarbeidere, som jeg er virkelig stolt av. Jeg føler jeg har de rette menneskene rundt meg, og det at de er så flinke motiverer meg til å være flink selv også"


Selv om Standal har oppnådd de fleste av drømmene Jørn hadde for bedriften, jobbes det hele tiden for å bli bedre på det de gjør. Kompetansen knyttet til hund og katt er i stadig utvikling, og Standal skal være ikke bare være en del av, men lede denne utviklingen. Selv etter 90 år i bransjen brenner Standal for utvikling og innovasjon og ikke bare leve etter «just go with the flow». Kanskje er det også derfor de har klart seg i bransjen i 90 år?


standal house standal yard

Andre anbefalte artikler

Alpha Elektro – Lokalt fokus i 20 år

Jobbe i Nittedal

Scala Interiør - Den lille, koselige butikken med personlig service

Jobbe i Nittedal

Sparebank1 Nittedal - Lokalt kontor med nasjonal kompetanse

Jobbe i Nittedal