Stisykling i Nittedal

Leve i Nittedal
Publisert på
nettsiden_Forsidebilder (5).png
Tekst: Silje Strømstad
Foto: Silje Strømstad
  • Del:

Bli kjent med Marka på to hjul! Sykkel er et supert fremkomstmiddel - også på sti i skogen. Mange av stiene i Nittedal som er merka sykkelstier går fra Rotnes og inn i Nordmarka, men det finnes flere fine sykkelstier andre steder i bygda. Det er også mulig å sykle på turstier og grusveier om man ønsker det, og Marka gir gode muligheter for både korte og lange turer. Et nyttig tips før du skal ut på tur kan være å sjekke Trailguide. Dette er et nettsted og en app hvor man kan se hvor det er merka sykkelstier, både i Norge og ander steder i verden.
Hva trenger du?

Du kan bruke vanlig sykkel, men det er anbefalt å bruke en stisykkel med fulldempere. Det vil si at sykkelen har dempere foran og på midten, og gjør at du kommer deg lettere og mer komfortabelt gjennom terrenget. Det er også litt grovere dekk som gjør at du får bedre grep i skogen, og dekkene er mulig å bytte ut etter ønske. Det er likevel viktig å understreke at du ikke må ha en fulldempa sykkel for å ha en fin og morsom opplevelse. Men hjelm - det du ha!

Tips! Jeg brukte joggesko, fordi det å sykle med klikkpedaler i skogen kan være litt utfordrende. Jeg har også en liten «veske» under setet med utstyr til å lappe dekk, dersom jeg skulle være så uheldig å punktere. Det er også lurt å ha med seg en flaske vann, eller flere, og det er mulig å feste flaskeholdere på sykkelen.trail cycling
Hvorfor dette er et fint tilbud?

Stisykling er en topp aktivitet som gir utfordring på en annen måte enn når du går tur. Perfekt for deg som ønsker å legge inn litt ekstra fart og spenning på skogturen, og er en fin sommeraktivitet om du er glad i ski om vinteren. Stisykling gir også masse mestringsfølelse, og er en super aktivitet både alene og med andre. Tar du turen, så del gjerne bilder med #franittedal! 

 

God tur!

Andre anbefalte artikler

Romjulsaktiviteter

Leve i Nittedal

FraNittedal inviterer lokale bedrifter til å bli med i årets julekalender!

Leve i Nittedal

Høstaktiviteter

Leve i Nittedal